5x Beste Wafelijzers van September 2024 (Getest) - De Beste Keukenmachines (2024)

Wil je direct weten wat de 9 beste wafelijzers zijn? Hieronder een overzicht. Verderop in dit blog vind je alle achtergrondinformatie, een uitgebreide analyse en voor- en nadelen per wafel apparaat.

Waarom zijn deze wafelijzers de beste koop?

  • Professioneel en onafhankelijk getest
  • Enthousiaste reviews van gebruikers
  • De beste prijs-kwaliteitverhouding
  • Veel uitbreidingen & accessoires

De 5 beste wafelijzers van 2024

Beste Algemene Keuze

Gadgy Wafelijzer

Dit wafelijzer van Gadgy is een gebruikvriendelijke keuze met een makkelijke bediening voor lekkere, grote wafels.

Het krachtige wafelijzer heeft ruimte voor twee wafels per bakbeurt. We vonden dit model, vergeleken met andere apparaten, ideaal voor het bakken van grotere Belgische wafels. Een pluspunt is de regelbare thermostaat, waarmee we de gewenste temperatuur instelden. Je kiest dus zelf hoe bruin je de wafels wilt hebben.

De bediening van het apparaat is makkelijk. Middels een draaiknop stel je de gewenste temperatuur in en een lampje laat zien of het apparaat aan of uit staat. De indicator voor wanneer je wafels klaar zijn, is een handige toevoeging.

Qua schoonmaakwerk is dit model iets minder handig, omdat je de ijzers niet uit kunt nemen en dus voorzichtig schoon moet maken. Hoewel het ijzer over een anti-aanbaklaag beschikt, raden we toch aan om een beetje olie te gebruiken om plakken te voorkomen. We vonden het ijzer, verkrijgbaar in rood en wit, stijlvol en compact.

We raden dit makkelijk te bedienen model aan als je houdt van grote wafels en graag de temperatuur wilt reguleren.

Voordelen:

  • Ideaal voor grote Belgische wafels
  • Lampje geeft aan wanneer de wafels klaar zijn
  • Regelbare thermostaat: bepaal hoe bruin je wafels wilt
  • Stijlvol en compact, makkelijk op te bergen

Nadelen:

  • Beetje olie nodig om plakken te voorkomen
  • IJzers niet uitneembaar voor schoonmaken

Check Laatste Prijs op Bol.com

Beste Veelzijdige Keuze

5x Beste Wafelijzers van September 2024 (Getest) - De Beste Keukenmachines (2)

KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer

Slaapwijsheid favoriet

Bak twee wafels per keer met het KitchenBrothers 3-in-1 Wafelijzer! Dit handige ijzer bakt daarnaast ook tosti's en heeft zelfs een gril functie. KitchenBrothers is al jaren lang een van de koplopers voor keukenmaterialen: ook hier stellen zij weer niet teleur.

Voordelen:

  • Krachtig maar compact
  • Bakt heerlijk krokant
  • Platen kunnen worden uitgenomen
  • BPA vrij: geen schadelijke stoffen dus
  • Bestand tegen oververhitting
  • Handvat wordt niet heet

Nadelen:

  • Niet geschikt voor het maken van dunne wafels

Check Laatste Prijs op Bol.com

Beste Keuze Voor Snacks

5x Beste Wafelijzers van September 2024 (Getest) - De Beste Keukenmachines (3)

Tefal Snack Collection

Een wafelijzer in huis is ideaal, maar weet je wat een nog beter idee is? Een apparaat in huis waarmee je ook tosti's, panini's en poffertjes bakt! De Tefal Snack Collection komt standaard met 4 bakplaten om deze bereidingen uit te voeren. Hou je van nog meer variatie? In totaal zijn er 12 verschillende platen verkrijgbaar in de Tefal Snack Collection.

Het apparaat beschikt over een antikleeflaag, zodat je snel van een mooi gevormde wafel geniet. Opbergen mag, maar is niet nodig. Het apparaat misstaat dankzij de RVS behuizing zeker niet op jouw aanrecht.

Voordelen:

  • Alle platen kunnen in de vaatwasser
  • Inclusief bewaardozen
  • Bodem met antisliplaag
  • Met receptenboekjes
  • Met Cool Touch handgreep

Nadelen:

  • Hogere prijsklasse
  • De tosti's die je met dit apparaat kunt bereiden zijn vrij klein

Check Laatste Prijs op Bol.com

Meest Uitgebreide Keuze

5x Beste Wafelijzers van September 2024 (Getest) - De Beste Keukenmachines (4)

Princess Multi Grill 4-in-1

Met dit veelzijdige wafelijzer maak je niet alleen wafels! Dit is niet enkel een wafelijzer, maar ook het beste tosti wafelijzer. Dankzij de meegeleverde bakplaten geniet je ook van tosti's, teppanyaki en de grill. Omdat de platen zijn gemaakt van aluminium, hoef je bij het bereiden minder olie te gebruiken. Een stuk gezonder dus! Dankzij de antiaanbaklaag hoef je ook niet bang te zijn dat je wafels zwart worden. Komen er toch vetten vrij? Die druipen af in het vetafdruipsysteem.

Voordelen:

  • Regelbare thermostaat voor het beste resultaat
  • Grote wafels
  • Inclusief antikleeflaag zodat je wafels niet blijven plakken
  • Warmt snel op
  • Je kunt de grill ook openklappen zodat je met meerdere mensen kunt gourmetten

Nadelen:

  • Je kunt het apparaat niet 180 graden draaien

Check Laatste Prijs op Bol.com

Beste Budget Keuze

5x Beste Wafelijzers van September 2024 (Getest) - De Beste Keukenmachines (5)

Bestron Mini Wafelijzer

Ideaal als je kleine wafels wilt maken voor bij het ontbijt, op een kinderfeestje of op de camping. Het beste mini wafelijzer van Bestron ziet er niet alleen schattig uit, maar maakt ook nog eens gezellige wafels en pannenkoeken. Dankzij de automatische temperatuurregeling komen je wafels in prima staat uit het ijzer, zonder aan de bakplaat te blijven plakken.

Voordelen:

  • Met antiaanbaklaag
  • De meest compacte keuze
  • Warmt snel op
  • Antislipvoetjes

Nadelen:

  • Apparaat wordt ook bij de greep heet

Check Laatste Prijs op Bol.com

De voordelen van een wafelapparaat in je keuken

Met een wafelijzer maak je in een mum van tijd zelf warme wafels. En die smaken toch altijd beter dan een verpakte variant! Veel ingrediënten heb je bovendien niet nodig, aan bloem, melk, eieren en suiker heb je eigenlijk al voldoende. Krijg je onverwachts bezoek maar heb je niets lekkers in huis? Dan biedt een wafel apparaat uitkomst. Ook de zondagochtenden zijn met een versgebakken wafel uit je eigen wafelijzer toch net iets specialer.

Waar moet je op letten met het kopen van een wafelapparaat?

  • Grootte: woon je alleen of heb je een groot gezin? Hoe groter het apparaat, hoe langer de opwarmtijd vaak is. Maar heb je veel wafels nodig, dan is het juist fijn dat je er meerdere tegelijk kunt bakken.
  • Vorm: ga je voor de rechthoekige Brusselse variant, een ronde of een hartvormige wafel? De Brusselse variant staat bekend om de grote gaten, zodat je deze kunt vullen met lekkers zoals chocolade, fruit en slagroom.
  • Extra bakplaten: zoek je een apparaat enkel voor het maken van wafels? Of bak je ook regelmatig een tosti? In dit geval is het verstandig om voor een variant te gaan met meerdere bakplaten.
  • Reinigen: niets is zo vervelend als een wafel die maar half uit het apparaat op je bordje glijdt. Een antiaanbaklaag voorkomt dat er wafelresten aan de plaat blijven plakken. Bovendien maak je de platen zo ook makkelijker schoon. Helemaal handig is het als je de bakplaten ook in de vaatwasser kunt zetten.

Alle ervaringen op een rij

Tijdens het opstellen van onze lijst met beste wafelijzers maken wij dankbaar gebruik van de ervaringen van anderen. Zij weten namelijk als geen ander hoe een product in praktijk scoort. Hieronder een aantal van de reviews die we hebben meegenomen in onze beoordeling.

“Dit is een prima wafelijzer. Ik heb er al veel verschillende wafel recepten in gemaakt en de wafels komen er altijd fluffy en egaal bruin uit. Doordat het wafelijzer omkeerbaar is wordt het beslag goed verdeeld. De wafels die hieruit komen zijn lekker dik en zien er mooi uit. Het is makkelijk schoon te maken met een doekje. In 3 minuten zijn de wafels klaar op de hoogste stand. Het enige zwakkere puntje lijkt me de sluit-clip, die is vrij klein en dun, dus hopelijk houdt die het op de lange termijn.”

Review van Jade79 (30-39 jaar) uit Maastricht over het Lacor Wafelijzer

“Heel fijn wafelijzer. Makkelijk in gebruik en de wafels zijn sneller klaar dan met mijn vorige wafelijzer.

Heel handig dat je er meteen 4 tegelijk kan maken.”

Review van Rio413 uit Tiel over het COOK-IT Wafelijzer

“Fantastisch ding! Werkt perfect. Kan m gewoon open maken zonder je vingers te verbranden. Geweldig!”

Review van Daantjedens (30-39 jaar) over het Bestron Mini Wafelijzer

“Werkt sneller dan verwacht en is volledig anti-stick!

Ik ben zelf vegan dus het wafelmengsel is veel dikker dan bij “normale” wafels.

Toch duurt het amper tussen de 5 à 10 min totdat de wafel klaar is en krijg je hem er zonder probleem uit!

Ik ben echt superblij met dit toestel!!

Review van Maximegrantch (20-29 jaar) over de Bestron Wafelijzer

“Heel handig apparaat met veel verschillende bakplaten met anti aanbaklaag, die eenvoudig te verwisselen en schoon te maken zijn. Het apparaat warmt snel op. Lekker gegrild vlees met het gebruik van een heel klein beetje olie. Ook de wafels zijn heel krokant en lekker.”

Review van Loukweo (50-59 jaar) uit Kwadendamme over de Princess Multi Grill 4-in-1

“Standaard 4 platen meegeleverd. Werkt perfect. Is compact, handig met opbergen. Warmt snel op. Platen zijn er makkelijk uit te halen en schoon te maken.”

Review van Marloes0204 (30-39 jaar) over de Tefal Snack Collection

Veelgestelde Vragen

Bij het maken van wafels is het belangrijk dat het deeg zich goed verspreidt. Hiermee voorkom je ontbrekende hoekjes en kantjes en wordt de wafel egaal bruin en gaar.

Dit ligt aan het type wafelijzer. Bij sommige wafelijzers kun je de bakplaten losmaken en in de vaatwasser doen. Andere wafelijzer doe je af met een doekje. Ga voor een wafelijzer met een antiaanbaklaag, zodat er geen deegresten in het ijzer blijven plakken.

Nee zeker niet, met een wafelijzer heb je nog veel meer mogelijkheden! Bak bijvoorbeeld ook eieren, brownies, quesedillas of biscuitjes in het apparaat.

Het beste tosti wafelijzers zijn de Tefal Snack Collection of de Princess Multi 4-in-1 Grill.

Een wafelijzer met een goede anti kleeflaag is makkelijk schoon te maken met een doekje, heet water en zeep. Sommige wafelijzers kunnen uit elkaar gehaald worden, deze was je vervolgens af met de hand of stop je in de vaatwasser.

Veel mensen weten dit niet, maar je maakt net zo makkelijk wafels in een tosti ijzer. Het enige verschil is namelijk de vorm! Daarnaast kun je wafelbeslag ook gewoon bakken in de oven, het liefst met een siliconen wafelvorm.

Het beste wafelijzer is het Lacor wafelijzer: deze heeft verschillende opties, gaat lang mee en werkt uitstekend!

Je haalt de wafels gemakkelijk uit het ijzer met een vork. Pas goed op dat je het ijzer zelf niet bekrast: dit tast de anti aanbak of anti kleef laag aan.

Giet het wafelbeslag in het wafelijzer en klap deze dicht. De wafel wordt vervolgens aan twee kanten egaal bruin gebakken. Na enkele minuten haal je de wafels er met een vork uit (let op: de tijd per wafelijzer verschilt!)

5x Beste Wafelijzers van September 2024 (Getest) - De Beste Keukenmachines (2024)

References

Top Articles
Washington DC Real Estate - Washington DC Homes For Sale | Zillow
omalizumab | Apotheek.nl
Places 5 Hours Away From Me
Angela Babicz Leak
More Apt To Complain Crossword
Top Golf 3000 Clubs
Celsius Energy Drink Wo Kaufen
Baseball-Reference Com
Comenity Credit Card Guide 2024: Things To Know And Alternatives
Maxpreps Field Hockey
Tcu Jaggaer
Cincinnati Bearcats roll to 66-13 win over Eastern Kentucky in season-opener
Signs Of a Troubled TIPM
No Strings Attached 123Movies
Patrick Bateman Notebook
Hocus Pocus Showtimes Near Amstar Cinema 16 - Macon
Lowe's Garden Fence Roll
White Pages Corpus Christi
Geometry Review Quiz 5 Answer Key
Orange Pill 44 291
Grimes County Busted Newspaper
Myhr North Memorial
Www.craigslist.com Savannah Ga
Bellin Patient Portal
Essence Healthcare Otc 2023 Catalog
Barista Breast Expansion
Churchill Downs Racing Entries
Cars & Trucks - By Owner near Kissimmee, FL - craigslist
SOGo Groupware - Rechenzentrum Universität Osnabrück
Buhl Park Summer Concert Series 2023 Schedule
Sams Gas Price Sanford Fl
The Goonies Showtimes Near Marcus Rosemount Cinema
Jail Roster Independence Ks
49S Results Coral
R/Sandiego
Rogold Extension
NIST Special Publication (SP) 800-37 Rev. 2 (Withdrawn), Risk Management Framework for Information Systems and Organizations: A System Life Cycle Approach for Security and Privacy
Palmadise Rv Lot
Indiefoxx Deepfake
Aliciabibs
Watchseries To New Domain
Robeson County Mugshots 2022
Bernie Platt, former Cherry Hill mayor and funeral home magnate, has died at 90
Craigslist Tulsa Ok Farm And Garden
Taylor University Baseball Roster
Mugshots Journal Star
Gopher Hockey Forum
Satucket Lectionary
Az Unblocked Games: Complete with ease | airSlate SignNow
BCLJ July 19 2019 HTML Shawn Day Andrea Day Butler Pa Divorce
Advance Auto.parts Near Me
Dayton Overdrive
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5995

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.